Arts Poetica

A krimi új királynője, Agatha Raisin – Sorozatajánló

Olyan időket élünk, amikor dupla annyira rá vagyunk szorulva, hogy sorozatokat és a világ összes filmjét megnézzük. Ilyenkor nem árt egy kis ajánló, mert szájról-szájra jobban terjednek azok a kultikus alkotások, amiket nem biztos, hogy megtalálnánk egyedül. És csak azért maradnánk le róluk, mert nem kapta fel őket a hype hullám.

Adott egy Amerikából kiégett marketinges, aki Európába költözik, pontosabban Angliába, hogy regényt írjon és lecsendesítse életvitelét. Igen ám, de nem úgy megy az, ahogy azt ilyenkor képzelné az ember. Főleg, ha a zajos nagyvárosból egy olyan kisvároskába csöppensz, ahol mindenki ismer mindenkit, és mindenki tud, mindenkiről, mindent. Pletykák, kukkolók, gyilkos sütemények, virágos kertek, fura alakok, rejtélyes bűnügyek. A város, ami sosem alszik és, amint befejeződik egy esemény, jön a következő. A legfontosabb szereplők természetesen megtalálhatóak a sorozatban; a lelkészné, az agyafúrt, furfangos szomszédlány, a kotnyeles öreg néni, a fiatal jóképű rendőrfiú, a sármos szomszéd, a kissé butácska rendőrfőnök, a nagyvilági barát, és még sokan mások, de a gárda teljes és ’pusztító’.

foto: pinterest.hu

A krimi rajongók imádni fogják Agatha Raisint, MC Beaton (regényíró) alkotta cserfes karakterét, aki felforgatja a brit vizeket. Azoknak is tökéletes a sorozat, akik egy kis kikapcsolódásra vágynak az amerikai akciókból. Agatha rendkívül színes jelleme és a tipikus kisvárosi bűnügyek (misztikus fikciók) teljesen elvarázsolják az embert a zord hétköznapokból. Rám például így hatott. Én imádtam beleülni egy finom ír/brit hangulatú történetbe, ami megfűszereződött egy fondorlatos gyilkossággal és sok csavaros nyomozással.

Raisin szemtelenül végig nyomozza a három évadot és végig garantált a figyelem fenntartása. Ha nem feltétlen vagy filmes, mivel az évadok a regények adaptációi beszerezheted mind a könyvesboltban, ami szintén garantált izgalom és jó szórakozás.

Kiemelt foto: tvtonight.com

UI: Igen feltűnt nekem is a hasonlóság, de egy fikarcnyit sem akartam Agatha Christie és közte keresni a párhuzamokat. Raisin egy teljesen más jellem és megszállott, minden lében kanál nyomozó. Mindkettejük egy csodás személyiség, igazán inspiráló női karakterek, akik felvirágoztatják a krimi világát.