Arts Poetica

Ennél abszurdabb már nem lesz – Prodigal son – Sorozatajánló estékre

Vagy nappalokra, ki tudja, kinek a lelkét fekszi meg egy gyilkosokat profilozó konzulens pazar története. Bemutatnám a Prodigal son – Gyilkos lelkek című sorozatot.

Van egy srác, Malcolm Bright (Tom Payne, akiről mindig az jut eszembe, hogy közvetlen rokona Liam Payne-nek. De nem.) aki sorozat gyilkosokat profiloz – elemzi a jellemüket, és szokásaikat meg miegymást, hogy könnyebben megtalálják a tettest.

Na, most mit mondhatnék. Tipikus amerikai limó a sztori és a karakter felhozatal. Malcolm főnöke Gil Arroyo (Lou Diamon Philips, aki nekem mindig is a Cougar Town-ban alakított karaktere marad, aki csicsás nyakláncokat árul, így most furcsa komoly nyomozóként látni a vásznon) egy igen impozáns hadnagy egy igen menő (oldtimer) kocsival, amit saját gyermekeként kezel. Aztán van itt egy egzotikus, göndör hajú, csípős nyelvű hölgy, Dani, aki szinte biztos, hogy titkon szerelmes a profilozónkba. És a vicces, „mindenki utálok” karakter JT.

Az idegesítő az, hogy a gyilkosságok csak mellékszálai az egész sorozatnak. Ugyanis egy sokkal nagyobb és fontosabb történeten nyugszanak az alapok. Malcolm Bright Whitly a sorozatgyilkos Martin Whitly (a sebész) fia. Az apa egész gyerekkorában manipulálta fiát, és azután sem maradt el az atyai gondoskodás, miután a férfit börtönbe zárták. A fiú ugyanis bejárt az apjához gyilkosokról tanulni. Majd most milyen jól jön a nyomozások alkalmával, hogy segítenek egymásnak kideríteni a titkok nyitját.

Ezt megfűszerezve van a sorozatban gazdag anya, Jessica Whitly, aki az a tényleg tipikus anyatigris anya, aki bármit (BÁRMIT) megtenne a kicsi fia érdekében és kedvében. És nem feledkezünk meg a riporter kishúgról, aki azt hisszük, hogy kimaradt az őrületből, de nem úgy van az, Ainsley Whitly.

A sorozat abszolút nézhető, izgalmas, néhol idegőrlő – mint egy jós ki brazil/amerikai szappanoperában. A vége megdöbbentő és asztalt borogatós, mint egy sorozat, amit folytatásra szántak. Aki szereti az effajta izgalmakat és a pszichológia bugyrait az nem fog csalódni.

foto: sorozatjunkie.hu

Vélemény, hozzászólás?