Arts Poetica

Semloh Alone – filmajánló estére

Acélember egy bajszos fickóval utazik ugyanazon a vonaton a Stranger Things-es csajhoz, akit elhagyott Bellatrix Lestrange – és akihez szökése után egy modell fiúcska csatlakozik, akivel szeretnék bejárni London utcáit. De útjuk ketté válik amikor kiderül, hogy a fiúcskát üldözik és meg akarják ölni.

A Netflix hozott nekünk egy gyerekeknek való krimit. Amivel nincs is semmi baj. A narráció ugyan kicsit zavaró, így felnőtt fejjel, de Brown alakítása, Cavill vajákos hangjának csengése, Carter vad tekintete, és Claflin bajusza kárpótol. A sztorival egyébként nincsen gond. Könnyed, furfangos, valóságtól olykor elrugaszkodott. Enyhén gondolkodós. Emészthető.

Ami miatt igazán gyerekbarát és inkább családdal, délután megnézősnek mondanám, az a mindenmentessége. Még a kort is képes olyan szelídítve elénk tárni, hogy ha valaki nagyobb izgalomra várt, vagy igazi köröm szétrágós krimire, annak nem az Enola a filmje. Nincsenek csúnya szavak, közönséges megnyilvánulások, amik oly kellemetlenné tesznek egy filmélményt. (SPOILER ALERT!) Egyetlen csók sem csattan el a filmben. Még, akkor sem, amikor arra vársz fogcsikorgatva, hogy Partridge arcon puszilja végre a lányt. De nem.

Többet nem is nagyon árulnék el a filmről. Egyszer tökéletesen megnézhetős. Maradandó élmény nem biztos, hogy lesz, ugyanis a sztori konkrétan átcsúszik rajtunk. Mindenre kellőképp odafigyeltek. Sherlock finomhangolására, hogy húga kerüljön most a reflektorfénybe, ami érződik is a vásznon, már-már annyira, hogy Brown a hátán elviszi az egész filmet a többiek meg loholnak utána.

Részemről megéri az a két óra. Egy adag csokis nudli és jeges tea mellett biztosan.

foto: Pinterest

 

 

Vélemény, hozzászólás?